Er du hjemmeboende og mellem 13 og 24 år, og har en forælder eller søskende med alvorlig sygdom?
Vi har fået en vigtig henvendelse fra Anne Vinter, der arbejder på et PhD-projekt om ventesorg hos unge pårørende, som hun søger deltagere til. Vi deler selvfølgelig gerne her, og håber at du også vil dele, med dem du tænker det kunne være relevant for.
Har du yderligere spørgsmål til projektet, eller vil du gerne deltage, så skal du henvende dig direkte til Anne Vinter.
Herfra overlader vi ordet til Anne:
Mit navn er Anne og jeg arbejder på et PhD-projekt, der handler om, hvordan det er at være ung pårørende til en alvorligt syg forælder eller søskende. Jeg har selv været pårørende til to forældre med alvorlig sygdom og ved hvor svært det kan være at håndtere de mange følelser og bekymringer, der opstår. Vi ved, at unge som dig ofte bliver overset og målet er derfor at hjælpe unge, der står i samme situation som dig, ved at gøre samfundet klogere på det, I går igennem.
Hvad handler projektet om? Når man har en forælder der har en alvorlig sygdom, kan man opleve mange forskellige former for tab. Det kan være tabet af en normal hverdag, ændringer i forholdet til den syge, eller følelsen af at miste noget af sin frihed, fordi man hele tiden tænker på den, man holder af. Jeg vil gerne tale med dig for at lære mere om, hvordan det påvirker din hverdag – både i skolen, derhjemme, og i dit fritidsliv.
Hvordan foregår det? Hvis du har lyst til at være med, kan vi mødes til en samtale, hvor du fortæller om dine oplevelser og tanker. Du kan selv vælge, hvordan du bedst udtrykker dig – vi kan tale sammen, eller du kan vise mig noget, du har lavet, der fortæller, hvordan det er at være pårørende. Det kan fx være, at du har skrevet noget ned eller taget billeder, der beskriver, hvad du går igennem. Vi kan mødes en enkelt gang, eller vi kan have flere samtaler over tid – det er helt op til dig. Du deltager på helt egne præmisser. Og du kan altid ændre mening undervejs. Hvis du ikke har lyst til at fortsætte, kan du trække dig når som helst. Det vigtigste er, at du føler dig tryg.
Din deltagelse er anonym og fortrolig Alt, hvad vi taler om, bliver behandlet fortroligt. Dine oplysninger vil blive anonymiseret, så ingen kan genkende dig. Du bestemmer selv, hvad du vil dele, og hvornår du har lyst til at stoppe.
Er du interesseret eller vil du vide mere? Hvis du har lyst til at deltage, eller hvis du vil vide mere om projektet, er du meget velkommen til at kontakte mig på avinthers@ruc.dk eller ringe til mig på 27146606. Jeg har stor forståelse for at det kan føles overvældende at dele dine erfaringer og jeg sætter stor pris på dit mod og din vilje til at dele dine oplevelser, hvis du har lyst til at deltage.
De bedste hilsener,
Anne Vinther
PhD-studerende, Roskilde Universitet