
Tænk forebyggende som arbejdgiver og pårørende
Pårørende på job er et forskningsprojekt, der bla. er en del af Velliv Fonden. De har talt med Zarah om, hvordan pårørende og arbejdsgivere kan imødekomme de ekstra kræfter det ofte kræver af et menneske at blive og være pårørende.

Ensomhed og egenomsorg for pårørende
I samarbejde med Ulykkespatientforeningen har Mia og Zarah afholdt et webinar om hvorfor pårørende er særligt udsatte for at bliver mærket af ensomhed og hvordan man kærligt kan hjælpe sig selv ud af et et ensomt spor. Webinaret kan ses eller genses her

Pårørende til spiseforstyrrelser
I episode #36 taler Zarah med Nadja Vienberg, som er autoriseret klinisk diætist, om at være pårørende til et menneske, der kæmper med en spiseforstyrrelse. De kommer bla. ind på, hvordan man håndterer de svære følelser, der er forbundet med at være pårørende; hvor meget indflydelse og ansvar skal man egentlig have, på en eventuelt behandling; og om man som pårørende kan hjælpe forkert.
Du kan læse mere om, og lytte til podcasten her
Bliv kvindelig iværksætter
Er du nysgerrig på at komme med en tur i “maskinrummet” bag Pårørendepsykologerne og om beslutningsrejsen mod den klinik vi har idag, så er der her en mulighed. I Majbrit Kirkegaards podcast “Bliv Kvindelig iværksætter” taler Zarah fra Pårørendepsykologerne ikke så meget om at være pårørende. Men om at skabe sig en hverdag som selvstændig med plads til mere liv, prioriteter i et småbørnsfamilieliv, feministisk økonomi og om at turde tage springet.
Du kan læse mere om og lytte til podcasten “Bliv Kvindelig Iværksætter” her

Forbundet
I podcasten “Forbundet” undersøger psykolog Malene Holmann de temaer i privatlivet og på job, hvor vi mennesker forbinder os til hinanden. I episode #16 taler Zarah fra Pårørendepsykologerne med Malene om at være pårørende til alvorlig sygdom.
Blandt andet runder de ombyttede roller, kunsten at holde pauser og dét, at være vokset op med en syg forælder.
Du kan bl.a. lytte til podcasten her

Mor bliver aldrig rask
I podcasten”Mor bliver aldrig rask” taler Mia og Zarah i episode #8 med Juliah om at være ung pårørende til en forælder med demens. Emner er bl.a. ensomhed, vrede, ventesorg og hvordan du taler med små børn om bedsteforældres demenssygdom.
Du kan bl.a. lytte til podcasten her

Jeg er også Pårørende
Pårørendepsykologerne har deltaget i podcasten “Jeg er også pårørende” og medvirker i episode #14 om den ufrivillige opdagelsesrejse man bliver sendt ud på som pårørende, og episode #15 om de følelser og tanker der kan synes grimme og skamfulde som mange pårørende oplever at kæmp med hvordan de skal håndtere.
Du kan bl.a. lytte til podcasten her

Vi er alle pårørende
Zarah fra Pårørendepsykologerne har deltaget i podcastseriens episode “Vi er alle Pårørende” #11 , hvor hun sammen med Rikke Struve og Anne Farup taler om at være pårørende til en søskende med et alkoholmisbrug. Afsnittet handler bl.a. om sorg, at give plads vreden, at stå sammen som pårørende og at tage ansvar for sig selv.
Du kan bl.a. lytte til podcasten her

Psykologens råd til pårørende
Zarah har talt med foreningen Bedre Psykiatri om, hvordan man som pårørende kan passe på sig selv. Det er der kommet 6 konkrete råd ud af.
Artiklen kan du læse her

Momse med demens
Pårørendepsykologerne har i bogen “Momse med Demens” af Dorthe Boss Kyhn og Ida Hinchely Kyhn, bidraget med viden og erfaring inden for det at være pårørende til personer med Alzheimers og demens.
Du kan lære mere om forfatterne på deres facebookside