Når et menneske rammes af en hjerneskade, rammes ikke kun den enkelte person – hele familien rammes. Derfor kan det være nødvendigt at få hjælp til at finde rundt i den nye familiedynamik, og måske ændrede roller, der er opstået i familien, efter en hjerneskade.
Hos Pårørendepsykologerne har vi specialiseret os i at hjælpe familier ramt af hjerneskade ved familieterapi. I samtalerne deltager vi altid to psykologer: en neuropsykolog og en klinisk psykolog, for at sikre den bedste hjælp og at alle parters behov varetages så godt som muligt.
Hjælp til bedre forståelse hos familie og venner
Nogle pårørende oplever så store forandringer i deres liv, at de kan have vanskeligt ved at videreformidle det til omverdenen. Disse ændringer kan være svære helt at begribe selv og endnu sværere at meddele til omgangskredsen. Fx i forbindelse med hjerneskader, der forårsager personligheds- og adfærdsændringer, kan det være svært at finde ordene til at forklare. Desværre oplever mange pårørende at venner, bekendte og familiemedlemmer langsomt glider væk, som følge af de store forandringer, hvilket ofte leder til følelse af ensomhed og isolation hos den ramte og nærmeste pårørende.
Derfor tager vi gerne ud i private sammenhænge og fortæller og underviser om de forandringer, der kan opstå som følge af en voldsom livsændring, og hvilke begrænsninger der er kommet. Og særligt hvordan netværket kan støtte op om den pårørende og ramte.
Det kan lette samværet og forståelsen markant, når der bliver sat nogle fælles ord på situationen og muligheder for retningslinjer, så alle berørte bliver informeret om konsekvenserne som den ramte og pårørende oplever.
Et sådan arrangement vil altid blive koordineret i tæt samarbejde med nærmeste pårørende og prisen aftales ud fra arrangementets varighed og kørsel.