Når du bliver tidligt pårørende til en forælder med en demenssygdom, oplever du sikker, som mange unge pårørende at føle dig alene i det nye livsvilkår at have en forælder, der er syg på den måde.
Derfor udbyder vi hos Pårørendepsykologerne et gruppeforløb for unge pårørende i en stabil, lukket gruppe, hvor du kan dele, genkende og du kan følges med andre, der er i samme situation som dig.
Gruppen er for dig, der er mellem 18 og 38 år, som har en forælder ramt af en demenssygdom, uanset hvor langt I er i forløbet og hvor meget du er involveret.
Gruppen ledes af Mia og Zarah, der til daglig driver Pårørendepsykologerne og har mange års erfaring med at hjælpe pårørende i udfordrende livsvilkår. Mia er også neuropsykolog og har derfor stor viden om hvordan demenssygdomme udvikler sig og udtrykkes. Zarah har mange års erfaring i at skabe et tryg og tillidsfuldt rum i gruppeterapi.
Både Mia og Zarah har en særlig plads i hjertet for unge pårørende, der alt for tidligt og ubærlig langsomt mister en forælder. Det er vores ønske, at gruppen kan aflaste og være i frirum i en tid, hvor alt for mange unge føler sig alene.
Du kan læse mere om Mia og Zarah her
Gruppen oprettes, når der er nok interessetilkendegivelser. Skriv dig på ventelisten og få besked, når der starter en gruppe op.

Det får du i gruppeforløbet
- Et fortroligt rum i 8 x 3 timer sammen med to erfarne pårørendepsykologer og andre unge, der er i samme situation som dig.
- Adgang til lukket Facebookgruppe, hvor psykologerne også vil være til stede og kan svare på spørgsmål mellem sessionerne.
- Fokus på at fortsætte din proces uden for gruppen, bl.a. ved fokuspunkter, opgaver og procesbog
- Fast program med mulighed for medindflydelse
- Et fortroligt rum, der er dit, med ro og forståelse
Fokus i gruppen
I gruppeforløbet vil vi bl.a. være
- At du finder balancen og blive “langtidsholdbar” både i eget liv og som pårørende
- Tvetydigt tab, når vi mister uden nogen er døde
- Sorghåndtering
- Glædesberettigelse – om at kunne unde sig selv noget godt og glædes
- Dårlig samvittighed og hvordan du kan mindske den
- De forbudte og “grimme” følelser man som pårørende har
- Bekymringshåndtering
- At finde mening i det meningsløse
- Ønsker og håb for fremtiden
Gruppeforløbet er opbygget sådan, at der både er introduktion af forskellige værktøjer og snak om temaer, som vi af erfaring ved berør unge pårørende. Men der er også plads og rum til at de enkelte deltagere kan tage emner op, der særligt ligger dem på sinde og tid til at dele tanker med hinanden.
I første gruppegang får alle deltagere udleveret en procesbog, og i løbet af forløbet vil bogen fyldes med værktøjer, teknikker, tanker og viden, som vil hjælpe dig i tiden mellem gruppegangene og tidenefter forløbet er slut. Der oprettes lukket Facebookforum, hvor gruppedeltagere kan dele og støtte hinanden mellem vi ses.
Vores mål med gruppeforløbet er, at du ikke skal føle dig alene som pårørende til en forælder til Alzheimers. At du møder os og andre unge i samme situation, hvor intet er forbudt eller forkert at sige. Vi kan ikke tage smerten over at opleve at din forælder glider fra dig, men vores ønske og mål er, at du kommer til at leve med mindre dårlig samvittighed, stress og bekymring. OG med mere ro og venlighed over for dig selv.

Fakta om gruppeforløbet
Antal deltagere: 4-8 personer
Aldersramme: op til 38 år
Pris 9000 kr. – Kan betales i rater fordelt over hele gruppens forløb, hvilket svarer til ca. 1200 kr. om måenden
Mulighed for tilskud fra Sygeforsikring Danmark på mellem 100-300 kr. tilskud alt efter hvilken aftale du har med Danmark
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Hvis vi ikke tager telefonen, så læg en besked, så ringer vi tilbage så snart muligheden byder sig.